Persbericht schrijven

Persbericht schrijven

Met een persbericht maakt u uw organisatie of bedrijf bekend. Dit kan gaan om de ontwikkeling van een nieuw product of nieuwe dienst, maar ook om een onderzoek of gebeurtenis. Denk maar eens aan een activiteit of evenement. Een persbericht schrijven blijkt niet zo eenvoudig als gedacht. Veel persberichten verdwijnen bij journalisten direct in de prullenbak. Zonde van uw tijd en geld. Hoe kunt u toch een goed persbericht opstellen?

 

Persbericht laten schrijven en verspreiden

Professioneel persbericht | Verspreiden via ANP en nieuwsbank

info@biancawalraven.nl

 

Zelf persberichten schrijven of laten doen?

Hier moet u een duidelijke afweging in maken. Laten we voorop stellen dat het schrijven van een bericht vakwerk is. Zo moet de schrijver zich kunnen verplaatsen in de journalist. Alleen goed geschreven persberichten worden sneller overgenomen door journalist of redactie. Omdat journalisten dagelijks tientallen tot honderden persberichten binnen krijgen, is het moeilijk om hier tussen te komen. Om deze reden adviseren wij om een persbericht te laten schrijven door iemand die er verstand van heeft, met aantrekkelijke tekstschrijver kosten. Dit bespaart u achteraf een hoop frustratie en hoge kosten. Voor het verspreiden van een bericht betaalt u immers ook een bepaald bedrag.

Een goed persbericht schrijven, tips

U kunt een persbericht schrijven met tips die wij hieronder plaatsen. Komt u er zelf niet uit, neem dan contact met ons op. We kunnen uw zelfgeschreven persbericht redigeren, zodat deze beter geschikt is voor verspreiding.

  • Onze eerste tip is het bekijken van de nieuwswaarde. Heeft u niks zinnigs te melden, dan is het bericht op voorhand gedoemd te mislukken.
  • Maak van een persbericht geen advertentie. Als ondernemer wilt u uw dienst of product zo goed mogelijk in de markt zetten. Dit is dan ook precies het punt waarop het vaak mis gaat. Door het persbericht te laten schrijven voorkomt u dat deze teveel op een advertentie gaat lijken. De professionele tekstschrijver kijkt immers met een nuchtere blik tegen uw onderneming aan. Dit is precies wat u nodig heeft om met een goed bericht te komen.
  • Probeer niet grappig te zijn. Te vaak ontvangen journalisten persberichten die bol staan van de woordgrappen. U kunt zich voorstellen dat dit echt niet geplaatst kan worden in een krant of tijdschrift.
  • Controleer goed op spelling en taalfouten. Zelfs journalisten maken af en toe een taalfout, daar zijn we tenslotte mensen voor. De tekst moet echter niet tenenkrommend volstaan met allerlei fouten. laat de tekst na het schrijven doorlezen door een collega of professionele tekstschrijver. Twee paar ogen zien meer dan een.
  • Vermijd uitroeptekens, vraagteken en dikgedrukte tekst in het bericht.
  • Houd bij een persbericht schrijven rekening met de 5 w’s. Dit zijn wie, wat, waar, waarom en wanneer.

Daarnaast hebben we nog vele andere tips voor het schrijven van een persbericht. Houd er rekening mee dat persberichten schrijven minder eenvoudig is dan het lijkt. Wilt u toch zelf aan de slag gaan, neem dan contact met ons op. We voorzien u van de meest nuttige tips en helpen bij het opstellen van een goed persbericht.

Persbericht versturen

Naast een persbericht schrijven zult u deze ook moeten versturen. Een persbericht versturen kan op verschillende manieren. U kunt deze aanbieden aan belangrijke persberichten websites waaronder ANP en Nieuwsbank. Daarnaast zijn er veel andere websites die het mogelijk maken om persberichten te verspreiden. Bij deze kleinere websites zijn niet veel redacties en journalisten aangesloten. Wel heeft u hier meer kans om bloggers te bereiken.

Een bericht voor de pers plaatsen kan gratis of tegen betaling. Bij ANP is het alleen mogelijk om ANP persberichten tegen betaling te verspreiden. Bij Nieuwsbank kan dit zowel gratis als tegen betaling. Houd er rekening mee dat gratis verspreiden van persberichten amper wordt gelezen. De ontvanger moet betalen om deze te kunnen lezen. Voor de meeste journalisten is dit oninteressant.

U kunt uw bericht sturen naar redactie en journalisten. Houd rekening met het spamverbod dat ook voor persberichten geldt.

Persbericht versturen en de kosten

Na het persbericht schrijven kunt u deze versturen. bij ANP betaalt U al gauw tot €399. Bij Nieuwsbank betaalt u gemiddeld €75. Verspreidt u meerdere persberichten, dan kunt u bij Nieuwsbank een korting krijgen. Voor veel ondernemers en bedrijven is dit niet aantrekkelijk, omdat u meerdere plaatsingen in één keer moet kopen.

Wilt u een persbericht versturen tegen sterk gereduceerd tarief? Bianca Walraven kan een persbericht opstellen en verspreiden via Nieuwsbank. Hiermee profiteert u van hoge kwaliteit persberichten tegen lage kosten. Wenst u meer informatie, neem vrijblijvend contact op.

De diensten Van Bianca Walraven bestaan uit het schrijven van teksten, nieuwsbrieven en persberichten. Daarnaast bent u welkom voor het laten afnemen van een interview, free publicity en advertentieteksten.

Bianca Walraven

 

"Toen spelen spellen werd"

Over deze site

 

 

Blogs

Contact

info@biancawalraven.nl

Telefoon: 0031(0)6 38 98 32 67

KvK: 66547652